)οσοι λοιπον εχετε ενα μπροσακι μπορειτε να αντλησετε καποιες πληροφοριες απο το hawkgtforum.com με την προυποθεση οτι γνωριζετε αγγληκα βεβαιος βεβαιος.
Εχει καποια χρησιμα αρθρα.
Λοιπον εγω θα κανω αυτην την μετατροπη λιαν συντομος και ελπιζω ετσι να βοηθησω καποιον που θελει να κανει το ιδιο να το κανει πιο ευκολα.υπαρχει ομως και η περιπτωση να μην ακολουθησω τον δρομο της μετατροπης αυτης καθ'αυτης και να κανω ενα mix n match τα δυο μοτερ.
συγκεκριμενα θα χρησημοποιησω το κιβωτιο και το βολαν του 400 σε ενα μοτερ 650.
ο λογος που θα χρησημοποιησω αυτα και οχι του 650 ειναι γιατι
1)μπορω
2)το 400ρι κιβωτιο εχει πιο κοντες σχεσεις στην 1η και 2α και επειτα ειναι ιδιο με το 650 αυτο ειναι καλο γιατι το 650 ειναι αρκετα μακρυ στην πρωτη και 2ρα και δεν ειναι αυτο που θελω στην πολη...χανει στα μπαμ.θα μεινει παρ'ολα αυτα η πρωτευουσα μεταδοση του 650(η οποια ειναι πιο μακρυα απο το 400(1763 vs 2058) για να μην χρειαστει να μαζεψω τα ασυμμαζευτα με την δευτερευουσα(γραναζια τροχου και μηχανης κοινως αλυσιδογραναζα).
τωρα το βολαν απο το 400 ειναι 400 γρ πιο ελαφρυ απο το 650 με ακριβως τις ιδιες διαστασεις και απ'οτι εχω πληροφορθει μπαινει "κουτι"(θα το δω επι του πρακταιου)αρα θα κερδισω πιο γρηγορη αποκριση στο γκαζι,επιταχυνση και επιβραδυνση(φρενο κινητηρα).τωρα το αν θα φιλοξενησει ολα τα παραπανω οι κασες του 400 η του 650 θα εξαρτηθει απο το οικονομικο(η κασες του 400 δεχονται τα παντα απο το 650 εκτος απο τους κυλινδρους του.θα πρεπει να παει σε μηχανουργειο να ανοιχτει λιγα mm στα στομια που τοποθετουνται οι κυλινδροι)αν λοιπον ακολουθησω την πορεια του μηχανουργειου θα μιλαμε για μετατροπη αν οχι για βελτιωση του 650 και τοποθετηση.εδω να αναφερω οτι ο 650 απο το μπρος μπαινει "κουτι" στο πλαισιο του 400.χρειαζονται και τα καρμπυρατερ του 650(38mm) φυσικα για να τρεξει καλα αλλα δουλευει και με του 400ριου(36 mm).(πρεπει απ'οσο ξερω να ειναι ιδιος τυπος...αναφερομαι στο pgm πρεπει δλδ και οι δυο κινητηρες να ειναι ιδιου τυπου)
παραθετω και τα δυο διαγραματα των δυο κιβωτιων
το πρωτο ειναι το μαμα του 650 με αλυσιδογραναζια 16-43
και το δευτερο ειναι το κιβωτιο του 400ριου(που ειπαμε μπαινει και αυτο "κουτι") στον 650 κινητηρα με αλυσιδογραναζα 17-43(και την πρωτευουσα μεταδοση απο 650)
παρατηρουμε οτι η πρωτη και οι δευτερα ειναι πιο κοντες στο δευτερο.αρα μεγαλυτερη επιταχυνση
και επιβραδυνση(φρενο κινητηρα).οποιος δει κατι λαθος η θελει να προσθεσει κατι ειναι παραπανω απο καλοδεχουμενος.φυσικα και αυτος που θελει να ρωτησει κατι.ζητω συγνωμη για τα ορθογραφικα μου
![beer.gif [smilie=beer.gif]](http://www.motocikleta.gr/distribution/images/smilies/beer.gif)

)
αλλα τα λεω)δεν ειναι και λιγοι αυτοι που στελνουν τον αξονα τους για να τον ελαφρυνουν αρα καλο πρεπει να ναι.
.(για την ακριβεια δεν υπαρχουν ουτε ανοχης. 0.25 κτλ)
)
και θα το κανω.απλα μενω μακρυα απο το μηχανακι μου και ετσι δεν εχω τον χρονο που θα ηθελα
News