Τι μου πετάχτηκε σήμερα!

Οτι σάς συμβαίνει - οτι βλέπουν τα μάτια μας στον μοτοσυκλετιστικό χώρο και οχι μόνο.

Τι μου πετάχτηκε σήμερα!

Δημοσίευσηαπό exetlaios την Πέμ Ιαν 03, 2008 11:06 am

Γυρίζω από δουλειά, το κοπέλι κοιμότανε, η γυναίκα μαγείρευε, το απόγευμα με κατακόκκινο ουρανό και είπα να βγάλω το μοτόρι για μια κοντινή βόλτα στα πορτοκαλοχώρια των Χανίων. Η διαδρομή μικρή, σκάρτα γύρω στα 40 χλμ σε επαρχιακό δρόμο και 20 χλμ "εθνική" οδός στην επιστροφή. Στη σύντομη αυτή βόλτα των 50 λεπτών μου πετάχτηκαν μπροστά στις ρόδες και σε απόσταση αναπνοής τα εξής: 4 τρελλαμένα σκυλιά-σφαίρες που διέσχισαν κάθετα το δρόμο και μετά ξαναγύρισαν πίσω (!), 2 παιδάκια ντυμένα άγιοι βασίληδες που κυνηγούσαν ένα μπαλάκι του τέννις, ένα φορτηγό γεμάτο τζάμια που έκανε παράνομα και χωρίς ειδοποίηση αναστροφή για να μπει σε μάντρα που είχε προσπεράσει στο αντίθετο ρεύμα, 1 αίγα που έβοσκε πάνω στο κράσπεδο και την φόβησε προπορευόμενο SUV που της κόρναρε, ένα φορτηγάκι φορτωμένο τίγκα πορτοκάλια χωρίς πινακίδες-καθρέπτες-χιλιομπαρουλιασμένο-μια έρπουσα σκουριά που το οδηγούσε ένα παιδί (!), ένα μηχάνημα έργου (μάλλον φορτωτάκι-εκσκαφέας) που βγήκε με τον κώλο μέσα από κάτι λάσπες χωρίς να φρενάρει/ελέγξει το δρόμο και τέλος -δεν ξέρω αν μετράει- μια ηπερήλικη κυρία που οδηγούσε ένα θηριώδες τζίπ (μάλλον Trooper) που ενώ της έκανα προσπέραση με φώτα+κόρνα έκοψε το τιμόνι απότομα αριστερά και παρολίγον να με στείλει στον Άγιο Λουκά. Αυτά είναι η καθημερινή πραγματικότητά μου στα Χανιά και δε με εκπλήσουν. Απλά όλα μαζί σε μια μικρή βόλτα με κούρασαν πολύ.
Να είστε όλοι πάντα προσεκτικοί.
Καλή χρονιά!
Άβαταρ μέλους
exetlaios
Νέος στο forum

Κυβικά: 0

Δημοσίευσηαπό Lskostas την Πέμ Ιαν 03, 2008 12:43 pm

Παντου ετσι ειναι...
"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Στα 1000cc σου,δεν χωράνε ψέματα...LS
Άβαταρ μέλους
Lskostas
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό Μαρια την Πέμ Ιαν 03, 2008 1:29 pm

τι λες ρε παιδι!!

ουτε σε καρτουν δε συμβαινουν αυτα!
Οταν θελεις κατι πολυ , τοτε ολο το συμπαν...κανει την παπια.

http://www.mariahatzigeorgiadou.blogspot.com
Άβαταρ μέλους
Μαρια
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό Billy την Πέμ Ιαν 03, 2008 5:49 pm

Έχω έναν φίλο που σπουδάζει Χανιά. Όποτε έρχεται Αθήνα και με πάει βόλτα με το αμάξι μα το Θεό ασπρίζουν τα μαλλιά μου...
- Ρε Γιώργο σταμάτα στα STOP, σε αυτήν την διασταύρωση όλο ατυχήματα γίνονται
- Άσε με ρε Μπίλι, εμείς στην Κρήτη δεν ξέρουμε καν τι είναι το φλάς
:smt043
Άβαταρ μέλους
Billy
Τακτικό Μέλος

Re: Τι μου πετάχτηκε σήμερα!

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Πέμ Ιαν 03, 2008 6:13 pm

Εχετλαίος έγραψε:Γυρίζω από δουλειά, το κοπέλι κοιμότανε, η γυναίκα μαγείρευε, το απόγευμα με κατακόκκινο ουρανό και είπα να βγάλω το μοτόρι για μια κοντινή βόλτα στα πορτοκαλοχώρια των Χανίων. Η διαδρομή μικρή, σκάρτα γύρω στα 40 χλμ σε επαρχιακό δρόμο και 20 χλμ "εθνική" οδός στην επιστροφή. Στη σύντομη αυτή βόλτα των 50 λεπτών μου πετάχτηκαν μπροστά στις ρόδες και σε απόσταση αναπνοής τα εξής: 4 τρελλαμένα σκυλιά-σφαίρες που διέσχισαν κάθετα το δρόμο και μετά ξαναγύρισαν πίσω (!), 2 παιδάκια ντυμένα άγιοι βασίληδες που κυνηγούσαν ένα μπαλάκι του τέννις, ένα φορτηγό γεμάτο τζάμια που έκανε παράνομα και χωρίς ειδοποίηση αναστροφή για να μπει σε μάντρα που είχε προσπεράσει στο αντίθετο ρεύμα, 1 αίγα που έβοσκε πάνω στο κράσπεδο και την φόβησε προπορευόμενο SUV που της κόρναρε, ένα φορτηγάκι φορτωμένο τίγκα πορτοκάλια χωρίς πινακίδες-καθρέπτες-χιλιομπαρουλιασμένο-μια έρπουσα σκουριά που το οδηγούσε ένα παιδί (!), ένα μηχάνημα έργου (μάλλον φορτωτάκι-εκσκαφέας) που βγήκε με τον κώλο μέσα από κάτι λάσπες χωρίς να φρενάρει/ελέγξει το δρόμο και τέλος -δεν ξέρω αν μετράει- μια ηπερήλικη κυρία που οδηγούσε ένα θηριώδες τζίπ (μάλλον Trooper) που ενώ της έκανα προσπέραση με φώτα+κόρνα έκοψε το τιμόνι απότομα αριστερά και παρολίγον να με στείλει στον Άγιο Λουκά. Αυτά είναι η καθημερινή πραγματικότητά μου στα Χανιά και δε με εκπλήσουν. Απλά όλα μαζί σε μια μικρή βόλτα με κούρασαν πολύ.
Καλή χρονιά!
Σαν το Vietnam ένα πράμα...Από αστυνόμευση να υποθέσω "διακοσμητικά" στοιχεία θεωρούνται οι αρμόδιοι ε;
Moderator of Motocikleta.Gr

Moto Guzzi Breva V1100 2006
Moto Guzzi Le Mans V11 2003
Moto Guzzi World Club

The way the "V" is meant to be...

Δημοπρασίες Αγάπης ! Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Μοντέλο: Moto Guzzi 1100 Breva 2006 ABS, V11 Le Mans 2003, 1100 sport 1998
Κυβικά: 1100

Δημοσίευσηαπό wolf77 την Παρ Ιαν 04, 2008 10:12 pm

Dimitris έγραψε:
Εχετλαίος έγραψε:Γυρίζω από δουλειά, το κοπέλι κοιμότανε, η γυναίκα μαγείρευε, το απόγευμα με κατακόκκινο ουρανό και είπα να βγάλω το μοτόρι για μια κοντινή βόλτα στα πορτοκαλοχώρια των Χανίων. Η διαδρομή μικρή, σκάρτα γύρω στα 40 χλμ σε επαρχιακό δρόμο και 20 χλμ "εθνική" οδός στην επιστροφή. Στη σύντομη αυτή βόλτα των 50 λεπτών μου πετάχτηκαν μπροστά στις ρόδες και σε απόσταση αναπνοής τα εξής: 4 τρελλαμένα σκυλιά-σφαίρες που διέσχισαν κάθετα το δρόμο και μετά ξαναγύρισαν πίσω (!), 2 παιδάκια ντυμένα άγιοι βασίληδες που κυνηγούσαν ένα μπαλάκι του τέννις, ένα φορτηγό γεμάτο τζάμια που έκανε παράνομα και χωρίς ειδοποίηση αναστροφή για να μπει σε μάντρα που είχε προσπεράσει στο αντίθετο ρεύμα, 1 αίγα που έβοσκε πάνω στο κράσπεδο και την φόβησε προπορευόμενο SUV που της κόρναρε, ένα φορτηγάκι φορτωμένο τίγκα πορτοκάλια χωρίς πινακίδες-καθρέπτες-χιλιομπαρουλιασμένο-μια έρπουσα σκουριά που το οδηγούσε ένα παιδί (!), ένα μηχάνημα έργου (μάλλον φορτωτάκι-εκσκαφέας) που βγήκε με τον κώλο μέσα από κάτι λάσπες χωρίς να φρενάρει/ελέγξει το δρόμο και τέλος -δεν ξέρω αν μετράει- μια ηπερήλικη κυρία που οδηγούσε ένα θηριώδες τζίπ (μάλλον Trooper) που ενώ της έκανα προσπέραση με φώτα+κόρνα έκοψε το τιμόνι απότομα αριστερά και παρολίγον να με στείλει στον Άγιο Λουκά. Αυτά είναι η καθημερινή πραγματικότητά μου στα Χανιά και δε με εκπλήσουν. Απλά όλα μαζί σε μια μικρή βόλτα με κούρασαν πολύ.
Καλή χρονιά!
Σαν το Vietnam ένα πράμα...Από αστυνόμευση να υποθέσω "διακοσμητικά" στοιχεία θεωρούνται οι αρμόδιοι ε;

Ένα θα σου πω, ΖΩΝΙΑΝΑ..... :smt082
Άβαταρ μέλους
wolf77
Νέος στο forum

Μοντέλο: Suzuki Freewind XF-650
Κυβικά: 650

Δημοσίευσηαπό iznogood την Παρ Ιαν 04, 2008 10:49 pm

wolf77 έγραψε:Ένα θα σου πω, ΖΩΝΙΑΝΑ..... :smt082

Απ' το στομα μου το πηρες.... [smilie=drunkard.gif], αν και εδω και καιρο το εχω βαλει στο προφιλ :smt023
chalife ala place du chalif.
http://www.carbon-aramid.com
ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
iznogood
Συχνό Μέλος

Ονομα χρήστη: Αλεξης

Δημοσίευσηαπό exetlaios την Σάβ Ιαν 05, 2008 11:16 am

Από αστυνόμευση να υποθέσω "διακοσμητικά" στοιχεία θεωρούνται οι αρμόδιοι ε;

Θυμάστε που προ 10ετίας κάποιος υπουργός δημοσίας τάξεως είχε πει ότι θα βγάζανε χιλιάδες αστυνομικούς από τα γραφεία σε περιπολίες; Ακόμα περιμένω την εφαρμογή του σχεδίου... ειδικά εδώ στην Κρήτη που ο καθείς κάμει (και) στο δρόμο ότι του κόψει η κασιδοκεφαλή του.
Μιλούσα με ένα από τους λίγους Ζητάδες των Χανίων και μου είπε ότι σπάνια φτάνει έστω και ανώνυμη καταγγελία πολίτη για καγκουριές που του συνέβησαν στο δρόμο από ανθρωπόμορφα ανδράποδα. Μάλλον έχουμε μάθει να λειτουργούμε με τον ωχαδερφοσμό σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας και αυτή η πλαδαρότητα, δυστυχώς, φέρνει τον κίνδυνο.
Ώρες-ώρες, να μα την αλήθεια βρε κοπέλια, φτάνω σπίτι και αναρωτιέμαι πως και την έβγαλα και σήμερα και γύρισα ζωντανός και αρτιμελής.
Και δεν τα έχουμε δει όλα ακόμα, μάλλον...
Άβαταρ μέλους
exetlaios
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Σάβ Ιαν 05, 2008 2:29 pm

Για να λες οτι εκεί στα Χανιά είναι τόσο χάλια η κατάσταση, ούτε να φανταστώ δεν θέλω. Εδώ Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι (ίσως εξίσου) αποκαρδιωτικά, τραγικά και επικίνδυνα. Επικρατεί καθημερινά ένα κομφούζιο, το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα μίγμα κακών, αγενών και άξεστων οδηγών αυτοκινήτου, οδηγών δικύκλων χωρίς κράνος με το κινητό στο χέρι και το τσιγάρο στο στόμα...και σε όλα τα παραπάνω βάλε τους πεζούς (μπερδεμένοι και αυτοί μέσα στο πανικό να περιδιαβαίνουν στο δρόμο και όχι στο πεζοδρόμιο, να περνάν ανεξέλεγκτα απέναντι..), ανακάτεψέ τους και αυτούς μαζί και θα έχεις το Θεσσαλονικιώτικο κομφούζιο που λέω.
Για κερασάκι στη τούρτα άφησα το κακό, γλιστερό, σαν γυαλόχαρτο ασφαλτόδρομο της πόλης μας.

Έχε γεια Ελλαδάρα! :butthead:
Moderator of Motocikleta.Gr

Moto Guzzi Breva V1100 2006
Moto Guzzi Le Mans V11 2003
Moto Guzzi World Club

The way the "V" is meant to be...

Δημοπρασίες Αγάπης ! Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Μοντέλο: Moto Guzzi 1100 Breva 2006 ABS, V11 Le Mans 2003, 1100 sport 1998
Κυβικά: 1100

Δημοσίευσηαπό mechie την Σάβ Ιαν 05, 2008 3:11 pm

Δημήτρη μακάρι να ήταν σαν γυαλόχαρτο οι δρόμοι επάνω... Ακόμα θυμάμαι και γελάω την πρώτη φορά που ανέβηκα επάνω με μοτοσικλέτα, βγαίνω από περιφερειακό για Πανόραμα, σταματάω στο φανάρι, ξεκινάω στην ανηφόρα, αλλάζω δυό ταχύτητες αλλά δε πήγαινε η μοτοσικλέτα πουθενά... Νόμιζα ότι τη χάλασα, μετά κατάλαβα ότι είναι σαπούνι ο δρόμος...

Πιάσαμε την Κρήτη τώρα (μακρινή καταγωγή από Αζογυρά Ν Χανίων έχω και εγώ) αλλά ΟΠΟΥ και να πάμε επαρχία το ίδιο δεν είναι; Ο καθ' ένας ότι του κατέβει, όπως του 'ρθει. Και φυσικά τόσοι που είναι μαζεμένοι στις μεγάλες πόλεις, έτσι οδηγούν ακριβώς και εδώ. Βάλε και την αγανάκτηση/εκνευρισμό τόσων ωρών κάθε μέρα στις μετακινήσεις... Χάος. Εκεί τουλάχιστον το κάνουν από "χαλαρότητα" γιατί έχουν συνηθίσει το δρόμο -συγκριτικά- άδειο. Δε νομίζω να είναι λεβεντιά να πεθάνεις έτσι χαζά!
the true dream is being able to dream... at all.
Άβαταρ μέλους
mechie
Νέος στο forum

Ονομα χρήστη: Γιάννης
Μοντέλο: Suzuki GSF650SA K5
Kawasaki Z750 K5

Δημοσίευσηαπό nicholas.glynos την Δευτ Ιαν 07, 2008 12:04 pm

ΚΑΘΕ ημέρα 10 νεκροί 30 παραπληγικοί και 120 τραυματίες (σαν να βυθίζεται ένα ferry boat ή να πέφτει ένα μικρό αεροπλάνο σε κατοικημένη περιοχή κάθε 24ώρο)

ΤΗΝ δεκαετία από το 1990 εώς και 1999 η Ευρώπη πέτυχε μείωση των θυμάτων από τα «τροχαία» από (-) 14% έως (-) 45%. Στην πατρίδα μας δυστυχώς είχαμε αύξηση μέχρι και (+) 60%.

ΈΧΟΥΜΕ λοιπόν 300 νεκρούς 900 τετραπληγικούς και περισσότερους από 3.600 τραυματίες το μήνα (είναι σαν να βυθίζονται 2 μεγάλα ferry boats ή να πέφτουν 2 Boeing σε κατοικημένη περιοχή κάθε μήνα).

Τα στοιχεία προέρχονται από το έντυπο που έγραψε ο Ιαβέρης και μοιράστηκε στις εθνικές οδούς κατά την έξοδο του Πάσχα με τίτλο «Εθνικό Θέμα». Ελπίζουμε να το διάβασαν όλοι οι οδηγοί, αλλά και οι αρμόδιοι ώστε να πάρουν επιτέλους στα σοβαρά το θέμα αυτό το οποίο είναι σίγουρα Εθνικό.

Πόσοι απο δαύτους δε σκοτοθήκαν απο ένα φορτηγό γεμάτο τζάμια που έκανε παράνομα και χωρίς ειδοποίηση αναστροφή για να μπει σε μάντρα που είχε προσπεράσει στο αντίθετο ρεύμα ή από ένα μηχάνημα έργου (μάλλον φορτωτάκι-εκσκαφέας) που βγήκε με τον κώλο μέσα από κάτι λάσπες χωρίς να φρενάρει/ελέγξει το δρόμο?????
Ο στόχος μου είναι όταν έρθει η μέρα που θα κοιτάξω πίσω, να δω μια ζωή με χαρές, περιτριγυρισμένος από φίλους κάνοντας τρελές βόλτες σε όμορφα μέρη πάνω σε μια μοτοσυκλέτα.
Εύχομαι μόνο να μη δω μια μίζερη ζωή, μ’ανεκπλήρωτα όνειρα γιατί τότε θα είναι πλέον αργά!
Άβαταρ μέλους
nicholas.glynos
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό exetlaios την Δευτ Ιαν 07, 2008 2:48 pm

A ρε Νικόλα, είδες ποτέ κανένα πολιτικό να γνοιάζεται;
Και κανένα από δαύτους που τους ψηφίζουν να γνοιάζεται που ο πολιτικός δεν γνοιάζεται;
Κανένα εκπαιδευτικό, αστυνομικό, της πολιτικής προστασίας, του υπουργείου συγκοινωνιών-υγείας-εργασίας να μπαίνει μπροστάρης σε καμπάνια κυκλοφοριακής παιδείας και συμπεριφοράς;
Μια κωμόπολη εξαφανίζεται από το χάρτη της Ελλάδας κάθε μήνα και εμείς ασχολούμεθα καθημερινά με τη σκιά του όνου.
Ντροπή...και θλίψη συνάμα...
Άβαταρ μέλους
exetlaios
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό mechie την Δευτ Ιαν 07, 2008 6:27 pm

Νικόλας Γλυνός έγραψε:... το έντυπο που έγραψε ο Ιαβέρης και μοιράστηκε στις εθνικές οδούς...

To οποίο αν είχε γράψει 5χρονος σε χαρτοπετσέτα, μάλλον θα είχε καλύτερα σχέδια, πιο σωστή και ενδιαφέρουσα σύνταξη γλώσσας, πιο καλό layout... Ο Ιαβέρης λέει πολλά, τίποτα εκ των οποίων δεν πράττει. Ο Σταθάκης έχει δηλώσει "προτιμώ να πάω Θεσ.κη σε 3 ώρες και να χάσω το δίπλωμά μου, παρά να οδηγώ με τα όρια". Και όσο "δίκιο" και αν έχουν γιατί ζούμε στη χώρα του παράλογου σε όλες του τις μορφές, όταν χρίζεσαι πρέσβης της οδικής ασφάλειας, ας ΖΕΙΣ με τον τρόπο που προτείνεις. Με το "σύγγραμα" Ιαβέρη γέλασα πολύ, μετά το έριξα στον οικολογικό μπλε κάδο... Ο άνθρωπος είναι ΠΟΛΥ χεράς, αλλά κατά τα άλλα...
Άβαταρ μέλους
mechie
Νέος στο forum

Kawasaki Z750 K5

Δημοσίευσηαπό Tassos την Παρ Ιαν 11, 2008 12:41 pm

mechie έγραψε:
Νικόλας Γλυνός έγραψε:... το έντυπο που έγραψε ο Ιαβέρης και μοιράστηκε στις εθνικές οδούς...

To οποίο αν είχε γράψει 5χρονος σε χαρτοπετσέτα, μάλλον θα είχε καλύτερα σχέδια, πιο σωστή και ενδιαφέρουσα σύνταξη γλώσσας, πιο καλό layout... Ο Ιαβέρης λέει πολλά, τίποτα εκ των οποίων δεν πράττει. Ο Σταθάκης έχει δηλώσει "προτιμώ να πάω Θεσ.κη σε 3 ώρες και να χάσω το δίπλωμά μου, παρά να οδηγώ με τα όρια". Και όσο "δίκιο" και αν έχουν γιατί ζούμε στη χώρα του παράλογου σε όλες του τις μορφές, όταν χρίζεσαι πρέσβης της οδικής ασφάλειας, ας ΖΕΙΣ με τον τρόπο που προτείνεις. Με το "σύγγραμα" Ιαβέρη γέλασα πολύ, μετά το έριξα στον οικολογικό μπλε κάδο... Ο άνθρωπος είναι ΠΟΛΥ χεράς, αλλά κατά τα άλλα...

Η οδική ασφάλεια είναι επιστημονικό αντικείμενο και ως τέτοιο θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται. Ούτε ο Ιαβέρης (οδηγός αγώνων) όυτε ο Σταθάκης (συντάκτης σε περιοδικά και εκπομπές αυτοκινήτου) είναι κατάλληλοι για "πρέσβεις της οδικής ασφάλειας" όπως λές.
Αν είχες πρόβλημα υγείας θα πήγαινες να σε δει ο τραυματιοφορέας (αντίστοιχος του οδηγού αγώνων - Ιαβέρη) ή ο δημοσιογράφος που κάνει το ιατρικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 (αντίστοιχος του Σταθάκη). Μάλλον σε γιατρό θα πήγαινες.
Εδώ όμως και η ίδια η πολιτεία, ως ειδικούς για την οδική ασφάλεια τον Σταθάκη και τον Καββαθά θεωρεί, και όχι τους επιστήμονες συγκοινωνιολόγους με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση (και έχουμε αρκετούς αξιόλογους επιστήμονες που διαπρέπουν και εδώ και στο εξωτερικό).
Άβαταρ μέλους
Tassos
Τακτικό Μέλος

Μοντέλο: Aprilia Dorsoduro
Κυβικά: 750

Δημοσίευσηαπό mechie την Παρ Ιαν 11, 2008 1:56 pm

Tassos έγραψε:Η οδική ασφάλεια είναι επιστημονικό αντικείμενο και ως τέτοιο θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται.

Συμφωνούμε απόλυτα σε αυτό.

Tassos έγραψε:Αν είχες πρόβλημα υγείας ... Μάλλον σε γιατρό θα πήγαινες.

Συμφωνούμε απόλυτα και σε αυτό

Tassos έγραψε:Εδώ όμως και η ίδια η πολιτεία, ως ειδικούς για την οδική ασφάλεια τον Σταθάκη και τον Καββαθά θεωρεί, και όχι τους επιστήμονες συγκοινωνιολόγους με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση (και έχουμε αρκετούς αξιόλογους επιστήμονες που διαπρέπουν και εδώ και στο εξωτερικό).

Σε αυτό πραγματικά απορώ. Ποιοί είναι αυτοί; Γιατί ΠΟΤΕ και από ΚΑΝΕΝΑ περιοδικό/εφημερίδα ΚΑΝΕΙΣ δεν τους έχει αναφέρει, έστω; Γιατί αν μιλάμε για τους φωστήρες "σοφούς" και σπουδαγμένους που νομοθετούν, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν καν δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, δεν μένουν στην Ελλάδα ώστε να γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της χώρας και με δήθεν οικολογική συνείδηση το μόνο που κάνουν είναι υστερικά να ουρλιάζουν "πάρτε μέσα μαζικής μεταφοράς" που είναι ήδη κορεσμένα και ανεπαρκή, φίλε μου θα διαφωνήσω μαζί σου. Ρεαλιστική πρόταση για την ασφάλεια δεν έχει πει κανείς. Όλοι μιλάνε για την "ταχύτητα". Οι υπόλοιποι παράγοντες, που εν δυνάμει κάνουν την οποιαδήποτε ταχύτητα επικίνδυνη, αγνοούνται. Όταν οι "επιστήμονες" επιδίδονται σε στρουθοκαμηλισμό και πάνε να εντυπωσιάσουν με τα εύκολα και τα βολέματα στο δημόσιο, δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα. Τουλάχιστον ο Καββαθάς ασχολείται με το χώρο των μηχανοκίνητων. Όπως και ο Σταθάκης. Ξέρουν πολύ περισσότερα από το μέσο χαρτογιακά, πιθανώς ξέρουν το τι θα έπρεπε να γίνει για ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης, γιατί αυτά τα πράγματα τα ΖΟΥΝ κάθε μέρα. Και τουλάχιστον αυτοί οι δύο ξέρουν και να γράφουν... Και έχουν προσπαθήσει και προσπαθούν. Από αλλού έρχεται το πρόβλημα. Μη στεναχωρήσουμε κανέναν και δε μας ψηφίσει μετά. Κατάλαβες γιατί καμμία κυβέρνηση δε θα βάλει τάξη στο χάος και γιατί μόνοι μας πρέπει να αλλάξουμε, όπως και το γιατί μη κυβερνητικοί κάνουν μέρος του κυβερνητικού έργου;
Το πρόβλημά μου με το Σταθάκη, τον Καββαθά και τον Ιαβέρη (και πολλούς άλλους, έχω πχ δει το Βωβό στην 911 turbo του να οδηγεί και να μιλάει στο κινητό, ανάθεμα και αν δεν έχει λεφτά να πάρει ένα bluetooth) είναι ότι άλλα λένε και άλλα κάνουν. Οι ίδιοι, λόγω εμπειρίας, ηλικίας, θέσης, εξαιρούν εαυτούς. Όπως ακριβώς και οι πολιτικοί αντίστοιχοί τους. Μη κλέψετε λένε στο λαό, οι ίδιοι αδειάζουν ταμεία κάθε μέρα. Αυτό δε σημαίνει ότι το κλέψιμο είναι καλό... Αλλά καλό θα ήταν κάποτε, κάποιος επιφανής να αρχίσει να δείχνει ότι πιστεύει τα λεγόμενά του. Σε κάθε τομέα.
Άβαταρ μέλους
mechie
Νέος στο forum

Kawasaki Z750 K5

Δημοσίευσηαπό nicholas.glynos την Παρ Ιαν 11, 2008 2:48 pm

mechie έγραψε:
Tassos έγραψε:Η οδική ασφάλεια είναι επιστημονικό αντικείμενο και ως τέτοιο θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται.

Συμφωνούμε απόλυτα σε αυτό.

Tassos έγραψε:Αν είχες πρόβλημα υγείας ... Μάλλον σε γιατρό θα πήγαινες.

Συμφωνούμε απόλυτα και σε αυτό

Tassos έγραψε:Εδώ όμως και η ίδια η πολιτεία, ως ειδικούς για την οδική ασφάλεια τον Σταθάκη και τον Καββαθά θεωρεί, και όχι τους επιστήμονες συγκοινωνιολόγους με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση (και έχουμε αρκετούς αξιόλογους επιστήμονες που διαπρέπουν και εδώ και στο εξωτερικό).

Σε αυτό πραγματικά απορώ. Ποιοί είναι αυτοί; Γιατί ΠΟΤΕ και από ΚΑΝΕΝΑ περιοδικό/εφημερίδα ΚΑΝΕΙΣ δεν τους έχει αναφέρει, έστω; Γιατί αν μιλάμε για τους φωστήρες "σοφούς" και σπουδαγμένους που νομοθετούν, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν καν δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, δεν μένουν στην Ελλάδα ώστε να γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της χώρας και με δήθεν οικολογική συνείδηση το μόνο που κάνουν είναι υστερικά να ουρλιάζουν "πάρτε μέσα μαζικής μεταφοράς" που είναι ήδη κορεσμένα και ανεπαρκή, φίλε μου θα διαφωνήσω μαζί σου. Ρεαλιστική πρόταση για την ασφάλεια δεν έχει πει κανείς. Όλοι μιλάνε για την "ταχύτητα". Οι υπόλοιποι παράγοντες, που εν δυνάμει κάνουν την οποιαδήποτε ταχύτητα επικίνδυνη, αγνοούνται. Όταν οι "επιστήμονες" επιδίδονται σε στρουθοκαμηλισμό και πάνε να εντυπωσιάσουν με τα εύκολα και τα βολέματα στο δημόσιο, δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα. Τουλάχιστον ο Καββαθάς ασχολείται με το χώρο των μηχανοκίνητων. Όπως και ο Σταθάκης. Ξέρουν πολύ περισσότερα από το μέσο χαρτογιακά, πιθανώς ξέρουν το τι θα έπρεπε να γίνει για ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης, γιατί αυτά τα πράγματα τα ΖΟΥΝ κάθε μέρα. Και τουλάχιστον αυτοί οι δύο ξέρουν και να γράφουν... Και έχουν προσπαθήσει και προσπαθούν. Από αλλού έρχεται το πρόβλημα. Μη στεναχωρήσουμε κανέναν και δε μας ψηφίσει μετά. Κατάλαβες γιατί καμμία κυβέρνηση δε θα βάλει τάξη στο χάος και γιατί μόνοι μας πρέπει να αλλάξουμε, όπως και το γιατί μη κυβερνητικοί κάνουν μέρος του κυβερνητικού έργου;
Το πρόβλημά μου με το Σταθάκη, τον Καββαθά και τον Ιαβέρη (και πολλούς άλλους, έχω πχ δει το Βωβό στην 911 turbo του να οδηγεί και να μιλάει στο κινητό, ανάθεμα και αν δεν έχει λεφτά να πάρει ένα bluetooth) είναι ότι άλλα λένε και άλλα κάνουν. Οι ίδιοι, λόγω εμπειρίας, ηλικίας, θέσης, εξαιρούν εαυτούς. Όπως ακριβώς και οι πολιτικοί αντίστοιχοί τους. Μη κλέψετε λένε στο λαό, οι ίδιοι αδειάζουν ταμεία κάθε μέρα. Αυτό δε σημαίνει ότι το κλέψιμο είναι καλό... Αλλά καλό θα ήταν κάποτε, κάποιος επιφανής να αρχίσει να δείχνει ότι πιστεύει τα λεγόμενά του. Σε κάθε τομέα.

Φίλε Mechie,
Όσο οι περισσότεροι (>50,1%) Ελληνάρες συμμετέχον στην εκλογική διαδικασία (ασχέτως τι ψηφίζουν) μη περιμένεις οι πολιτικοί, κυβερνώντες να μην κλέβουν ούτε να σκάσει μύτη κανένας επιφανής να μας σώσει!
Η ιστορία μας, έχει δείξει ότι όποιος κακομοίρης πήγε να μας σώσει η τον σκοτώναμε η τον φυλακίζαμε σε μια τρύπα στο Παλαμήδι.

Όσο για τους Σταθακη, Καβαθά και άλλους παρόμοιας θα σου θυμίσω τη φράση που είπε ο Ναπολέων το γουρούνι απ τη φάρμα των ζώων του Όργουελ « Όλοι είναι ίσοι αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους ίσους»
Συνημμένα

Ο στόχος μου είναι όταν έρθει η μέρα που θα κοιτάξω πίσω, να δω μια ζωή με χαρές, περιτριγυρισμένος από φίλους κάνοντας τρελές βόλτες σε όμορφα μέρη πάνω σε μια μοτοσυκλέτα.
Εύχομαι μόνο να μη δω μια μίζερη ζωή, μ’ανεκπλήρωτα όνειρα γιατί τότε θα είναι πλέον αργά!
Άβαταρ μέλους
nicholas.glynos
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό mechie την Παρ Ιαν 11, 2008 2:59 pm

Νικόλας Γλυνός έγραψε:...φράση που είπε ο Ναπολέων το γουρούνι απ τη φάρμα των ζώων του Όργουελ « Όλοι είναι ίσοι αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους ίσους»

:smt082 Το ταίριαξες τέλεια... ;-)
Το αστείο είναι βέβαια ότι ζούμε στη χώρα των "πιο ίσων". Ο χειριστής μηχανήματος, καθ' ότι μεροκαματιάρης, θεωρεί ότι είναι "πιο ίσος" και άρα ποιος είσαι εσύ και εγώ και το κοπέλι που θα ενοχλήσει την ιερή δουλειά του βγαίνοντας βόλτα με τη μοτοσικλέτα του σατανά, η κυρία που θέλει να στρίψει είναι πιο ίση γιατί έχει SUV, τα παιδάκια είναι πιο ίσα γιατί είναι παιδάκια και άρα εμείς πρέπει να τα προσέχουμε, η αίγα (βραστή κάνε την φίλε να έρθουμε εκδρομούλα ΣΚ να λιώσουμε με καμιά ρακή) έχει κουρασμένο μεροκαμιατιάρη και άρα πιο ίσο βοσκό, κλπ κλπ κλπ... Ο "απλός" ίσος απαντάται σπάνια στη χώρα μας! :D

edit: Αυτό με τις εκλογές πάντως, το έχασα... Να μην ψηφίζουμε δηλαδή;;; Ή να ψηφίζει το 30% τι θα κυβερνήσει τους υπόλοιπους, "όπως αμερική";
Άβαταρ μέλους
mechie
Νέος στο forum

Kawasaki Z750 K5

Επιστροφή στο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες