Σαν το Vietnam ένα πράμα...Από αστυνόμευση να υποθέσω "διακοσμητικά" στοιχεία θεωρούνται οι αρμόδιοι ε;Εχετλαίος έγραψε:Γυρίζω από δουλειά, το κοπέλι κοιμότανε, η γυναίκα μαγείρευε, το απόγευμα με κατακόκκινο ουρανό και είπα να βγάλω το μοτόρι για μια κοντινή βόλτα στα πορτοκαλοχώρια των Χανίων. Η διαδρομή μικρή, σκάρτα γύρω στα 40 χλμ σε επαρχιακό δρόμο και 20 χλμ "εθνική" οδός στην επιστροφή. Στη σύντομη αυτή βόλτα των 50 λεπτών μου πετάχτηκαν μπροστά στις ρόδες και σε απόσταση αναπνοής τα εξής: 4 τρελλαμένα σκυλιά-σφαίρες που διέσχισαν κάθετα το δρόμο και μετά ξαναγύρισαν πίσω (!), 2 παιδάκια ντυμένα άγιοι βασίληδες που κυνηγούσαν ένα μπαλάκι του τέννις, ένα φορτηγό γεμάτο τζάμια που έκανε παράνομα και χωρίς ειδοποίηση αναστροφή για να μπει σε μάντρα που είχε προσπεράσει στο αντίθετο ρεύμα, 1 αίγα που έβοσκε πάνω στο κράσπεδο και την φόβησε προπορευόμενο SUV που της κόρναρε, ένα φορτηγάκι φορτωμένο τίγκα πορτοκάλια χωρίς πινακίδες-καθρέπτες-χιλιομπαρουλιασμένο-μια έρπουσα σκουριά που το οδηγούσε ένα παιδί (!), ένα μηχάνημα έργου (μάλλον φορτωτάκι-εκσκαφέας) που βγήκε με τον κώλο μέσα από κάτι λάσπες χωρίς να φρενάρει/ελέγξει το δρόμο και τέλος -δεν ξέρω αν μετράει- μια ηπερήλικη κυρία που οδηγούσε ένα θηριώδες τζίπ (μάλλον Trooper) που ενώ της έκανα προσπέραση με φώτα+κόρνα έκοψε το τιμόνι απότομα αριστερά και παρολίγον να με στείλει στον Άγιο Λουκά. Αυτά είναι η καθημερινή πραγματικότητά μου στα Χανιά και δε με εκπλήσουν. Απλά όλα μαζί σε μια μικρή βόλτα με κούρασαν πολύ.
Να είστε όλοι πάντα προσεκτικοί.
Καλή χρονιά!
Dimitris έγραψε:Σαν το Vietnam ένα πράμα...Από αστυνόμευση να υποθέσω "διακοσμητικά" στοιχεία θεωρούνται οι αρμόδιοι ε;Εχετλαίος έγραψε:Γυρίζω από δουλειά, το κοπέλι κοιμότανε, η γυναίκα μαγείρευε, το απόγευμα με κατακόκκινο ουρανό και είπα να βγάλω το μοτόρι για μια κοντινή βόλτα στα πορτοκαλοχώρια των Χανίων. Η διαδρομή μικρή, σκάρτα γύρω στα 40 χλμ σε επαρχιακό δρόμο και 20 χλμ "εθνική" οδός στην επιστροφή. Στη σύντομη αυτή βόλτα των 50 λεπτών μου πετάχτηκαν μπροστά στις ρόδες και σε απόσταση αναπνοής τα εξής: 4 τρελλαμένα σκυλιά-σφαίρες που διέσχισαν κάθετα το δρόμο και μετά ξαναγύρισαν πίσω (!), 2 παιδάκια ντυμένα άγιοι βασίληδες που κυνηγούσαν ένα μπαλάκι του τέννις, ένα φορτηγό γεμάτο τζάμια που έκανε παράνομα και χωρίς ειδοποίηση αναστροφή για να μπει σε μάντρα που είχε προσπεράσει στο αντίθετο ρεύμα, 1 αίγα που έβοσκε πάνω στο κράσπεδο και την φόβησε προπορευόμενο SUV που της κόρναρε, ένα φορτηγάκι φορτωμένο τίγκα πορτοκάλια χωρίς πινακίδες-καθρέπτες-χιλιομπαρουλιασμένο-μια έρπουσα σκουριά που το οδηγούσε ένα παιδί (!), ένα μηχάνημα έργου (μάλλον φορτωτάκι-εκσκαφέας) που βγήκε με τον κώλο μέσα από κάτι λάσπες χωρίς να φρενάρει/ελέγξει το δρόμο και τέλος -δεν ξέρω αν μετράει- μια ηπερήλικη κυρία που οδηγούσε ένα θηριώδες τζίπ (μάλλον Trooper) που ενώ της έκανα προσπέραση με φώτα+κόρνα έκοψε το τιμόνι απότομα αριστερά και παρολίγον να με στείλει στον Άγιο Λουκά. Αυτά είναι η καθημερινή πραγματικότητά μου στα Χανιά και δε με εκπλήσουν. Απλά όλα μαζί σε μια μικρή βόλτα με κούρασαν πολύ.
Να είστε όλοι πάντα προσεκτικοί.
Καλή χρονιά!

wolf77 έγραψε:Ένα θα σου πω, ΖΩΝΙΑΝΑ.....
, αν και εδω και καιρο το εχω βαλει στο προφιλ 
Από αστυνόμευση να υποθέσω "διακοσμητικά" στοιχεία θεωρούνται οι αρμόδιοι ε;
Νικόλας Γλυνός έγραψε:... το έντυπο που έγραψε ο Ιαβέρης και μοιράστηκε στις εθνικές οδούς...
mechie έγραψε:Νικόλας Γλυνός έγραψε:... το έντυπο που έγραψε ο Ιαβέρης και μοιράστηκε στις εθνικές οδούς...
To οποίο αν είχε γράψει 5χρονος σε χαρτοπετσέτα, μάλλον θα είχε καλύτερα σχέδια, πιο σωστή και ενδιαφέρουσα σύνταξη γλώσσας, πιο καλό layout... Ο Ιαβέρης λέει πολλά, τίποτα εκ των οποίων δεν πράττει. Ο Σταθάκης έχει δηλώσει "προτιμώ να πάω Θεσ.κη σε 3 ώρες και να χάσω το δίπλωμά μου, παρά να οδηγώ με τα όρια". Και όσο "δίκιο" και αν έχουν γιατί ζούμε στη χώρα του παράλογου σε όλες του τις μορφές, όταν χρίζεσαι πρέσβης της οδικής ασφάλειας, ας ΖΕΙΣ με τον τρόπο που προτείνεις. Με το "σύγγραμα" Ιαβέρη γέλασα πολύ, μετά το έριξα στον οικολογικό μπλε κάδο... Ο άνθρωπος είναι ΠΟΛΥ χεράς, αλλά κατά τα άλλα...
Tassos έγραψε:Η οδική ασφάλεια είναι επιστημονικό αντικείμενο και ως τέτοιο θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται.
Tassos έγραψε:Αν είχες πρόβλημα υγείας ... Μάλλον σε γιατρό θα πήγαινες.
Tassos έγραψε:Εδώ όμως και η ίδια η πολιτεία, ως ειδικούς για την οδική ασφάλεια τον Σταθάκη και τον Καββαθά θεωρεί, και όχι τους επιστήμονες συγκοινωνιολόγους με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση (και έχουμε αρκετούς αξιόλογους επιστήμονες που διαπρέπουν και εδώ και στο εξωτερικό).
mechie έγραψε:Tassos έγραψε:Η οδική ασφάλεια είναι επιστημονικό αντικείμενο και ως τέτοιο θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται.
Συμφωνούμε απόλυτα σε αυτό.Tassos έγραψε:Αν είχες πρόβλημα υγείας ... Μάλλον σε γιατρό θα πήγαινες.
Συμφωνούμε απόλυτα και σε αυτόTassos έγραψε:Εδώ όμως και η ίδια η πολιτεία, ως ειδικούς για την οδική ασφάλεια τον Σταθάκη και τον Καββαθά θεωρεί, και όχι τους επιστήμονες συγκοινωνιολόγους με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση (και έχουμε αρκετούς αξιόλογους επιστήμονες που διαπρέπουν και εδώ και στο εξωτερικό).
Σε αυτό πραγματικά απορώ. Ποιοί είναι αυτοί; Γιατί ΠΟΤΕ και από ΚΑΝΕΝΑ περιοδικό/εφημερίδα ΚΑΝΕΙΣ δεν τους έχει αναφέρει, έστω; Γιατί αν μιλάμε για τους φωστήρες "σοφούς" και σπουδαγμένους που νομοθετούν, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν καν δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, δεν μένουν στην Ελλάδα ώστε να γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της χώρας και με δήθεν οικολογική συνείδηση το μόνο που κάνουν είναι υστερικά να ουρλιάζουν "πάρτε μέσα μαζικής μεταφοράς" που είναι ήδη κορεσμένα και ανεπαρκή, φίλε μου θα διαφωνήσω μαζί σου. Ρεαλιστική πρόταση για την ασφάλεια δεν έχει πει κανείς. Όλοι μιλάνε για την "ταχύτητα". Οι υπόλοιποι παράγοντες, που εν δυνάμει κάνουν την οποιαδήποτε ταχύτητα επικίνδυνη, αγνοούνται. Όταν οι "επιστήμονες" επιδίδονται σε στρουθοκαμηλισμό και πάνε να εντυπωσιάσουν με τα εύκολα και τα βολέματα στο δημόσιο, δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα. Τουλάχιστον ο Καββαθάς ασχολείται με το χώρο των μηχανοκίνητων. Όπως και ο Σταθάκης. Ξέρουν πολύ περισσότερα από το μέσο χαρτογιακά, πιθανώς ξέρουν το τι θα έπρεπε να γίνει για ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης, γιατί αυτά τα πράγματα τα ΖΟΥΝ κάθε μέρα. Και τουλάχιστον αυτοί οι δύο ξέρουν και να γράφουν... Και έχουν προσπαθήσει και προσπαθούν. Από αλλού έρχεται το πρόβλημα. Μη στεναχωρήσουμε κανέναν και δε μας ψηφίσει μετά. Κατάλαβες γιατί καμμία κυβέρνηση δε θα βάλει τάξη στο χάος και γιατί μόνοι μας πρέπει να αλλάξουμε, όπως και το γιατί μη κυβερνητικοί κάνουν μέρος του κυβερνητικού έργου;
Το πρόβλημά μου με το Σταθάκη, τον Καββαθά και τον Ιαβέρη (και πολλούς άλλους, έχω πχ δει το Βωβό στην 911 turbo του να οδηγεί και να μιλάει στο κινητό, ανάθεμα και αν δεν έχει λεφτά να πάρει ένα bluetooth) είναι ότι άλλα λένε και άλλα κάνουν. Οι ίδιοι, λόγω εμπειρίας, ηλικίας, θέσης, εξαιρούν εαυτούς. Όπως ακριβώς και οι πολιτικοί αντίστοιχοί τους. Μη κλέψετε λένε στο λαό, οι ίδιοι αδειάζουν ταμεία κάθε μέρα. Αυτό δε σημαίνει ότι το κλέψιμο είναι καλό... Αλλά καλό θα ήταν κάποτε, κάποιος επιφανής να αρχίσει να δείχνει ότι πιστεύει τα λεγόμενά του. Σε κάθε τομέα.
Νικόλας Γλυνός έγραψε:...φράση που είπε ο Ναπολέων το γουρούνι απ τη φάρμα των ζώων του Όργουελ « Όλοι είναι ίσοι αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους ίσους»
Το ταίριαξες τέλεια...
Επιστροφή στο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες